Välkommen till spelmanslaget Ölaget!

Ölaget juni 2018 Ölaget juni 2018 Ölaget juni 2018 Ölaget juni 2018 Ölaget juni 2018 Vi i Ölaget, juni 2018. Foto: Sven Thelin

Vi är ett gäng musikanter i Ekerö kommun, Stockholms län, som spelat sedan början av 1990-talet i varierade sammansättning. För tillfället är vi tolv personer som träffas regelbundet och spelar tillsammans. Ibland uppträder vi för publik och våra aktuella engagemang framgår av texten intill. 

På sidan "Bildgalleri" finns bilder från några av våra spelningar. Och vill du höra hur vi låter så titta på fimsnutten från spelmansträffen 2019 på denna sida!

Nyckelharpan är Ölagets huvudinstrument, men vi hanterar t.ex. också dragspel, bas, gitarr och fiol. Vi spelar svensk folkmusik och repertoaren kommer från hela landet, t.ex. från Hälsingland, Jämtland och Dalarna som har en rik låttradition. Men vi försöker också att hålla liv i låtar från Uppland, som både är vår och nyckelharpans hembygd. Ibland spelar vi även något från våra grannländer.

Vi välkomnar flera musikanter att vara med oss och spela! Hör av dig till någon av våra kontaktpersoner nedan.

Ölagets spelningar

2020

26 jan Spelmansträff, Stenhamra

30 jan Sopplunch Stenhamra

16 feb Ekebyhovs slott

Resten av året har coronapandemien dessvärre hindrat oss, såväl som alla andra, från att spela vid planerade tillfällen. Vi hoppas på ett bättre 2021!

2019

14 spelningar för publik, huvudsakligen i Ekerö, bland annat på Ekebyhovs slott, Ekgården, Adelsö och Rörby marknader och församlingsgården i Stenhamra.

2018

12 spelningar för publik, huvudsakligen i Ekerö, bland annat på Ekebyhovs slott, Ekgården, Adelsö och Rörby marknader och församlingsgården i Stenhamra.

2017

15 spelningar för publik. Flertalet i Ekerö, bland annat på Ekebyhovs slott, Blomningsfest, Rörby och Adelsö marknader, kyrkspelning Munsö och Bokskogskonsert.